Praktisch

Datum: zondag 7 juli van 10 tot 16 uur

Locatie: Sportcentrum Karteria, Kluisbergstraat 21, 3290 Diest

Info:   www.limbeurs.be - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefonisch: +32 (0) 479 21 94 03 of +32 (0) 489 68 25 15

 

 

 

 

 

 

De bovenstaande titel spreekt boekdelen, via deze weg heten wij u van harte welkom op de site van  Zilverhaai Beringen.
We wensen u hierbij een verkort beeld te geven via deze sectie van wat de Zilverhaai  te bieden heeft of misschien zelfs wat u, als meerwaarde kan geven aan de Zilverhaai, door lid te worden van onze vereniging.
Zoals iedereen weet heeft een aquariumliefhebber nood aan ervaringsuitwisseling. Onze hobby is nu eenmaal moeilijk. Een stukje natuur in de huiskamer tot stand brengen vraagt voortdurende aandacht en interesse. De veelzijdige kennis die hiervoor vereist is kan niet zo eenvoudig aangeleerd worden. Om resultaten te halen moet je met je hobby bezig zijn, en bij problemen raad en steun krijgen. Onze vereniging wil hierin een coördinerende functie vervullen.

Het bestuur en het merendeel van de actieve leden zijn op de hoogte van wat in de aquariumwereld gaande is. De aanwezigheid van Zilverhaai Beringen bij nationale en internationale vergaderingen, manifestaties en vakbeurzen staan hier borg voor.

Het organiseren van grootse activiteiten is een unieke gelegenheid om daadwerkelijk samenwerking en grootscheepse ervaringsuitwisselingen tot stand te brengen. Ons verenigingsbeleid is zich hier terdege van bewust en spaart moeite noch tijd om hieraan te voldoen!
Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat Zilverhaai Beringen een kern van actieve leden heeft die bij deze activiteiten een grote rol vervullen. De inbreng van deze groep is overduidelijk. Het zou enig zijn indien ook u naar die kern kon toegroeien.

Wij heten u alvast hartelijk WELKOM!

Clublokaal

Adres: Gemeentelijke feestzaal "COR",  Pastorijstraat 42,  3582 Koersel-Beringen -

Tel 011-42.81.83

Voor een overzicht van de activiteiten klik HIER

 

 

 

 

Op  dinsdag 12 februari 2019 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!
Discusvissen..... Jawel ze stralen iets uit !
Velen onder ons hebben deze majestueuze vissen al gehouden of zeker in stilte de gedachte gekoesterd ze ooit te houden.
Als fervent discusliefhebber gaat Eddy Leysen u deze avond meenemen in de wereld der discussen.

 

 

Op dinsdag 8 januari 2019 om 19u30 worden u en uw partner verwacht voor de BLIKvergadering 2019 van Zilverhaai Beringen. Iedereen is welkom in de vertrouwde locatie “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen.

We starten de BLIKvergadering met een korte nieuwjaarsreceptie!
De eerste vergadering van een nieuw werkjaar maken wij er een gewoonte van om even terug te BLIKken op een aantal activiteiten van het voorbije jaar.  Hierbij horen ook de tradionele huldigingen van een aantal verdienstelijke leden (clubkampioenschap etc..). Een sumiere BLIK naar de toekomst is op een BLIKvergadering ook vanzelfsprekend.

De jaarlijkse ’monster’tombola staat ook op het programma van deze BLIKvergadering. De aquariumhandel heeft weer rijkelijk gesponserd en er zijn ook  tal van andere prijzen te winnen.
Iedereen krijgt zoals steeds, nu ook een gratis lot voor zijn aanwezigheid en een extra lotje voor het meebrengen van één of meerdere prijzen. Maar nu kan je uw winstkansen vergroten want er zijn onbeperkt tombolaloten te koop aan 1 euro per stuk.

Ergens tussen de speeches, presentaties, huldigingen en prijzenregen door is er nog wel wat ruimte voor een hapje en een drankje en een leuke hobbybabbel met collega’s.
Laat het een aangename en gezellige hobbyavond worden.

 
Misschien stond je te trappelen om aan het nieuwe jaar te beginnen. Misschien ben je blij dat je 2018 hebt kunnen afsluiten of kijk je gepassioneerd terug op wat het voorbije jaar je op hobbygebied heeft gebracht. We hopen dat 2019 je op alle gebieden gelukkig gaat maken en dat je samen met uw clubbestuur van Zilverhaai Beringen binnen exact één jaar tevreden kan terugkijken.
 

Op  dinsdag 11 december 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!

 

Op elke ledenvergadering worden er onmiddellijk na de pauze telkens een vijftal meerkeuzevragen gesteld. Al uw goede antwoorden van de voorbije maanden zijn in de vorm van punten opgeslagen in een computerbestand. Maar de totalen hebben tot op heden nog maar voor kleine puntenverschillen gezorgd.

Het is nochtans de bedoeling om tijdens de BLIK-vergadering van 8 januari 2019 de beste quizser van 2018 te huldigen.
Daarom zullen we op deze vergadering in een finale uiteindelijk moeten helpen bepalen wie die nieuwe quizkampioen gaat worden.
We doen dit naar gewoonte met een aantrekkelijke beeldenmontage met als titel:

“Een reis door de hobby in 50 vragen”.

Om de inspanningen en het zware denkwerk (?!) te verzachten zijn tussen de meerkeuzevragen, die in twee reeksen van elk 25 worden voorgelegd, een aantal interessante intermezzo’s gemonteerd.

Een extra programmapunt op deze avond is de bestuursverkiezing.  
Hiervoor zal geen grote campagne aan voorafgaan. Het blijft eenvoudig en discreet. Een bestuursverkiezing is nu eenmaal een statutaire verplichting van onze VZW.

Op deze bijeenkomst zal het lot ook bepalen wie van de correcte betalers het lidgeld terug zal krijgen.

De gratis tombola zal ook nu niet ontbreken maar er is nog meer.
Aangezien vorige maand door omstandigheden geen superprijzen werden verloot zal daarom nu een dubbele lottrekking doorgaan met alle gebruikelijke maandelijkse superprijzen.

Een vergadering met veel animatie, veel KK-punten en veel winstkansen.

Zorg dat je erbij zijt !

 [IMG]http://i58.tinypic.com/swg3r7.jpg[/IMG]

 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 27 november 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

 

Roland Martens uit Kermt verbleef in zijn leven bijna zolang in het tropisch paradijs Costa Rica als in België. Op de laatste 4D-vergadering van 2018 neemt hij ons mee naar het land van de Ticos en de Ticas, zoals de inwoners zichzelf noemen. Roland zal het hebben over: natuur, zoetwatervissen, insecten, garnalen, krabben, orchideeen, 36 jaar Costa Rica!

Laat u verder op deze bijeenkomst nog verrassen door wat er nog bij komt zoals de kenmerkende babbels, herhaling quizvragen, 1€-ombola, leestafel....

 

 

Op  dinsdag 13 november 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!

“Met het schepnet naar Kameroen” door Joris Aerts

Zoals elke vergadering start onze voorzitter de vergadering met enkele mededelingen en alvorens onze gastspreker uit Houthalen deel 2 mag aanvatten zijn er weer 5 vragen voor het quizkampioenschap en wordt de gratis tombola afgewerkt.
Lees ook even dit bericht.

 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 23 oktober 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

Door het opsplitsen van de Interzoo presentatie is vorige maand de aangekondigde aflevering uit de natuurdocumentaire Blue planet ll komen te vervallen en verschoven naar de 4D van deze maand. Het spektakelstuk van BBC.

Op deze bijeenkomst laten we Kenny Mertens nog eens aan het woord. Kennelijk heeft hij nog een aansluitend hoofdstuk bij de presentatie over natuurproducten van de augustusvergadering.  

De leestafel en de 1€-tombola zijn vaste ingridiënten van een 4D-vergadering en de aangekondigde tref- en infodag (met beurs) van zondag 28 oktober zal tevens met een briefing de volle aandacht krijgen.

 

Let op: maandag i.p.v. dinsdag

Op maandag 8 oktober 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!

 

De oktobervergadering wordt door de voorzitter geopend met enkele mededelingen en de introductie van Gilbert Maebe, de specialist der regenboogvissen.

Gilbert brengt ons een voorstelling van verschillende soorten en kleurvariëteiten. Met daarbij nuttige informatie over het houden van regenboogvissen en de bijzondere eisen die ze daarbij stellen. Voeding en kweek worden eveneens uitvoerig belicht. Interessant is ook het verhaal van de intercontinentale eitjes transporten.
Beschikbare literatuur en gespecialiseerde verenigingen worden door Gilbert  als aanvulling ook kenbaar gemaakt.

Onmiddelijk na een ingelaste pauze volgen 5 quizvragen en wordt de gratis tombola afgewerkt.
Iedereen is nu op de tweede maandag van de maand (en NIET op dinsdag) weer hartelijk welkom.