Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 27 februari 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

We kennen allemaal AquaSafe van Tetra, wat agressief kraanwater verandert in veilig en op de vis gericht aquariumwater.
Maar er zijn meer spelers op de aquariummarkt dit met soortgelijke producten hetzelfde doel nastreven.

        Wat doen al die producten precies?
        Zijn er extra’s voorzien?
        Wanneer wel, wanneer niet gebruiken?
        Zijn er nadelen aan?
        Heeft het zin hieraan geld te spenderen?
        Hoe, wat, welk, wanneer....

Allemaal vragen die je na de presentatie over waterbehandeling een beter inzicht geven over de verschillende preparaten.

Uit de rijke verzameling van hobby gelinkte documentaires waarover Filip Maes beschikt is voor deze avond ook nog een boeiende film voorzien met als titel: Creatures of the Deep.
Niet te missen! Ook nog leestafel en 1€-tombola !

 

 

 

De bovenstaande titel spreekt boekdelen, via deze weg heten wij u van harte welkom op de site van de Zilverhaai.
We wensen u hierbij een verkort beeld te geven via deze sectie van wat de Zilverhaai  te bieden heeft of misschien zelfs wat u als meerwaarde kan geven aan de Zilverhaai door lid te worden van onze vereniging.
Zoals iedereen weet heeft een aquariumliefhebber nood aan ervaringsuitwisseling. Onze hobby is nu eenmaal moeilijk. Een stukje natuur in de huiskamer tot stand brengen vraagt voortdurende aandacht en interesse. De veelzijdige kennis die hiervoor vereist is kan niet zo eenvoudig aangeleerd worden. Om resultaten te halen moet je met je hobby bezig zijn, en bij problemen raad en steun krijgen. Onze vereniging wil hierin een coördinerende functie vervullen.

Het bestuur en het merendeel van de actieve leden zijn op de hoogte van wat in de aquariumwereld gaande is. De aanwezigheid van Zilverhaai Beringen bij nationale en internationale vergaderingen, manifestaties en vakbeurzen staan hier borg voor.

Het organiseren van grootse activiteiten is een unieke gelegenheid om daadwerkelijk samenwerking en grootscheepse ervaringsuitwisselingen tot stand te brengen. Ons verenigingsbeleid is zich hier terdege van bewust en spaart moeite noch tijd om hieraan te voldoen!
Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat Zilverhaai Beringen een kern van actieve leden heeft die bij deze activiteiten een grote rol vervullen. De inbreng van deze groep is overduidelijk. Het zou enig zijn indien ook u naar die kern kon toegroeien.

Wij heten u alvast hartelijk WELKOM!

Clublokaal

Adres: Gemeentelijke feestzaal "COR",  Pastorijstraat 42,  3582 Koersel-Beringen -

Tel 011-42.81.83

Voor een overzicht van de activiteiten klik HIER

 

 

 

 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen wederom welkom, nl op 23 januari 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

We beginnen deze bijeenkomst met een korte presentatie met beelden uit het verleden van de Zilverhaai. In haar 40-jarig bestaan heeft de Zilverhaai al heel wat gedaan, tentoonstellingen, ledenvergaderingen, uitstappen, cursus aquarium houden, beurzen…
In deze presentatie wordt je even terug in de tijd gebracht aan de hand van een keuze uit  een arsenaal foto’s waarover we beschikken. Dit in een sausje met leuke anekdotes gegoten!

Hierna, tijdens de pauze is er weer de onvervalste 1€-tombola en een nieuwe leestafel. Maar er is nog meer....

 

 

Er bestaan meer dan 5000 soorten kikkers en padden en ze zijn er in alle kleuren, vormen en maten. Ze kunnen springen en klimmen, van de boomtoppen omlaag zweven. Zich ingraven in de grond. Sommigen kunnen zelfs over water lopen.
Kikkers zijn amfibieën, koudbloedige dieren en ze hebben warmte nodig om te overleven. Toch vindt je ze op de heetste en koudste plekken van deze planeet.
Er is zoveel over allerlei kikkers dat nog niet geweten is.
Kom aanstaande dinsdag naar de 4D-vergadering en geniet van een verhelderende documentaire Fabulous Frogs.

 

Misschien stond je te trappelen om aan het nieuwe jaar te beginnen. Misschien ben je blij dat je 2017 hebt kunnen afsluiten of kijk je gepassioneerd terug op wat het voorbije jaar je op hobbygebied heeft gebracht. We hopen dat 2018 je op alle gebieden gelukkig gaat maken en dat je samen met uw clubbestuur van Zilverhaai Beringen en deze website  binnen exact één jaar tevreden kan terugkijken.

 

Op dinsdag 9 januari 2018 om 19u30 worden u en uw partner verwacht voor de al langer aangekodigde maar allereerste BLIKvergadering van Zilverhaai Beringen. Iedereen is welkom in de vertrouwde locatie “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen.

We starten deze BLIKvergadering met een korte nieuwjaarsreceptie.
De eerste vergadering van een nieuw werkjaar maken wij voortaan er een gewoonte van om even terug te blikken op een aantal activiteiten van het voorbije jaar.  Hierbij horen ook de tradionele huldigingen van een aantal verdienstelijke leden. Een sumiere blik naar de toekomst is op een BLIKvergadering ook vanzelfsprekend.

De ’monster’tombola van 2017 hebben we ook verschoven naar deze BLIKvergadering. De aquariumhandel heeft rijkelijk gesponserd en er zijn ook  tal van andere prijzen te winnen.
Iedereen krijgt zoals steeds, nu ook een gratis lot voor zijn aanwezigheid en een extra lotje voor het meebrengen van één of meerdere prijzen. Maar nu kan je uw winstkansen vergroten want er zijn onbeperkt tombolaloten te koop aan 1 euro per stuk.

Ergens tussen de speeches, presentaties, huldigingen en prijzenregen door is er nog wel wat ruimte voor een hapje en een drankje en een leuke hobbybabbel met collega’s.
Laat het een aangename en gezellige hobbyavond worden.

Op  dinsdag 12 december 2017 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!

Op elke ledenvergadering worden er onmiddellijk na de pauze telkens een vijftal meerkeuzevragen gesteld. Al uw goede antwoorden van de voorbije maanden zijn in de vorm van punten opgeslagen in een computerbestand. Maar de totalen hebben tot op heden nog maar voor kleine, puntenverschillen gezorgd. Het is nochtans de bedoeling om tijdens de blikvergadering van 9 januari 2018 de beste quizser van 2017 te huldigen. Daarom zullen we op deze vergadering in een finale uiteindelijk moeten helpen bepalen wie die nieuwe quizkampioen gaat worden. We doen dit naar gewoonte met een aantrekkelijke beeldenmontage met als titel:

                        “Een reis door de hobby in 50 vragen”.

Om de inspanningen en het zware denkwerk (?!) te verzachten zijn tussen de meerkeuzevragen, die in twee reeksen van elk 25 worden voorgelegd, een aantal interessante intermezzo’s gemonteerd.
Een extra programmapunt op deze avond is de bestuursverkiezing. Hiervoor zal geen grote campagne aan voorafgaan. Het blijft eenvoudig en discreet. Een bestuursverkiezing is nu eenmaal een statutaire verplichting van onze VZW.
Op deze bijeenkomst zal het lot ook bepalen wie van de correcte betalers het lidgeld terug zal krijgen. De gratis tombola zal niet ontbreken maar er is nog meer. Naast de maan-delijkse cadeaubonnen is er 1x per jaar een aanwezigheidsprijs ter waarde van 40 euro te winnen. De winnaar van deze prijs zal vanavond geselecteerd worden door een onschuldige hand uit het pak infobladen die,je allen het afgelopen jaar hebt ingevuld.
Een vergadering met veel animatie, veel KK-punten en veel winstkansen. Zorg dat je erbij zijt !


 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 28 november 2017 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen. Het zal de laatste 4D-vergadering van 2017 zijn, en het is een special !

Drie dagen na de officiële proclamatie van de nationale vivariumkeuring hebben wij met z’n allen het voorrecht om op de 4D-vergadering de volledige film met alle deelnemende vivariums te kunnen bekijken. Opnamen en montage zijn door onze voorzitter Filip Maes gemaakt en we zijn reuze benieuwd.

Eind augustus was er op de 4D-vergadering de verrassende workshop “Yoghurt-methode”, nu enkele maanden later is het tijd om de resultaten eens te bekijken.
Theo L. gaat de opbrengst van het browsel meebrengen.

Voor onze liefhebbers van het zeeaquarium hebben we ook nog wat in petto op deze bijeenkomst.

 

 

Op  dinsdag 14 november 2017 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!

 

 

Een aquariaan zou geen aquariaan zijn als hij niet eens zelf zou proberen om een achterwand voor zijn aquarium in elkaar te knutselen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

David Sobry en Glenn Coulembier van Skalaar Torhout komen hun eigen werkwijze toelichten. Zij werken met kunststofplaten van XPS en brengen er reliëf in. De platen worden verder behandeld met tegellijm al dan niet met verf en epoxy hars. De volgorde van de bewerkingen worden via een power point presentatie mooi in beeld gebracht.
Onze Torhoutse vrienden zullen de voor- en nadelen van de verschillende manieren van werken bespreken. Ook krijgt u wat technische aspecten mee van de platen en het gebruikte materiaal. Zij brengen hun DHZ-creaties en dergelijke allemaal mee.
Ben je nieuwsgierig naar het eindresultaat kom dan zeker een kijkje nemen.

De klassieke agendapunten zoals voorzittersmededelingen, quizvraagjes en gratis tombola worden ook weer in het avondprogramma van deze vergadering ingelast.

 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 24 oktober 2017 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.


Na de “TOP 10 aquariumplanten“ van vorige 4D-vergadering serveren we deze maand de “TOP 10 aquariumvissen“ met extra info over deze toppers. De bodemgrond van het aquarium is erg belangrijk. De bodem vervult talrijke functies in een aquarium. Een plantenaquarium zal een volledig andere bodembedekking vragen dan bijvoorbeeld een bak bevolkt met cichlidensoorten. Deze materie gaan we uitvoerig behandelen. Over soorten substraten is immers veel te zeggen en het dilemma voedingsbodem ‘wel of niet’ zal niet uit de weg worden gegaan. De quizvragen, leestafel en 1€-tombola zullen ook deze avond niet ontbreken. Zorg dat je erbij zijt !

 

De eerste 100 die een ingevulde bon komen afgeven op onze Open House op 22 oktober 2017 krijgen een gratis goodie bag. Druk deze bon af door rechtsboven aan dit artikel in het tandwielmenutje "Afdrukken" te kiezen.