In Noord-Frankrijk gaat dit weekend (19 mei 2018) het grootste aquarium van Europa open.  In1994 brachten we al met de Zilverhaai in groepsverband een bezoek aan  dit reusachtig aquariumcomplex. Dankzij een gigantische verbouwing is nu het overdekte zeedierenpark Nausicaá twee keer zo groot geworden. Onderdeel van de enorme uitbreiding is de toevoeging van een aquarium van maar liefst tienduizend kubieke meter.

Het gaat om de grootste aquariumtank in Europa en de op drie na grootste ter wereld, met een inhoud van bijna tien miljoen liter water. De bak water is twintig meter breed en vijf meter hoog. In totaal huisvest de toeristische trekpleister nu 17.000 kubieke meter aan aquaria. Er leven zo'n 58.000 dieren, waaronder mantaroggen, hamerhaaien en zeeschildpadden.

Andere nieuwigheden zijn een achttien meter lange onderwatertunnel en een virtual reality-beleving met potvissen. De werkzaamheden duurden twee jaar. Men verwacht dat een bezoek aan de vernieuwde attractie ongeveer vierenhalf uur duurt.

De renovatie, die 70 miljoen euro kostte, moet ervoor zorgen dat de bezoekersaantallen stijgen tot één miljoen per jaar. Nu zijn dat er nog 600.000. Nausicaá ligt in de Franse kustplaats Boulogne-sur-Mer, vlakbij de Belgische grens.