De dierverzorgers en bioloog van Burgers' Ocean zenden vorige week woensdag 23 mei vijf groene en vijf rode koperanemonen, juweelkardinaalbaarsjes, juffertjes en een epaulethaai op transport naar Bristol Zoo (Engeland). Het Engelse dierenpark ontvangt de vissen en lagere dieren gratis van hun Arnhemse collega's en hoeft slechts de transportkosten betalen.

Het tropisch rifaquarium van Koninklijke Burgers'Zoo kweekt zo succesvol met diverse koralen, haaien, roggen en tropische beenvissoorten dat Burgers'Ocean is uitgegroeid tot hofleverancier van de Europese publieksaquaria. De afgelopen negen jaar schenkt het Arnhemse dierenpark jaarlijks meer dan vijfhonderd zelf gekweekte zeedieren aan collega-aquaria verspreid over heel Europa.

Het grootste levende koraalrif van Europa
Burgers' Ocean is het tropisch koraalrifaquarium van Burgers' Zoo met een inhoud van acht miljoen liter water. Het levende koraalrif in een bassin van 750.000 liter water is het grootste in zijn soort van Europa. De bioloog en dierverzorgers van Burgers' Ocean hebben sinds de opening van het aquarium in het jaar 2000 achter de schermen al duizenden koraalkolonies succesvol weten te klonen (ongeslachtelijke voortplanting).