Red Sea brengt twee modellen uit: de ReefLED 50 (500 PAR aan de oppervlakte en 100 op 50 centimeter diepte) en de ReefLED 90 (500 PAR aan de oppervlakte en 150 op 50 centimeter diepte). De ReefLED 50 zal iets later op de markt komen dan de grotere versie.
Beide armaturen hebben drie kanalen: Reef-Spec Blue (40 watt of 80 watt), 8000K wit (10 watt) en maanlicht (3 watt). Reef-Spec Blue is een merknaam, maar combineert blauwe, paarse en ultraviolette golflengtes tot die een temperatuur van 23.000K krijgen.

De nieuwe ReefLED 90 is vanaf eind april verkrijgbaar. De prijs ligt op 375 EUR.
De kleinere versie zou “snel daarna”, aldus Red Sea, in de rekken liggen. De kostprijs is niet meegedeeld.

Integrale bediening
De diverse kanalen kunnen met behulp van een smartphone applicatie, ReefBeat, bediend worden. Die app moet meteen een interface bieden voor alle Red Sea apparaten. In de toekomst kunnen dus ook bijvoorbeeld stromingspompen verbonden worden met die app. Red Sea biedt de gebruikelijke opties aan: een maancyclus, acclimatisatiemodus, wolken, zonsopgang en -ondergang, en een programmeerschema.

Armaturen
De armaturen kunnen op diverse manieren worden bevestigd. Zo zijn er twee verschillende armen, voor elk model één. De kleine versie kan weggedraaid worden naar de zijkant om zo toegang te bieden tijdens het aquariumonderhoud. De grote versie draait echter naar boven.
Maar Red Sea voorziet ook een hangende armatuur. De ReefLED 90 kan hier gebruik van maken. Er zijn vier armatuur modellen, geschikt voor aquaria van 75 tot 180 centimeter waarbij er telkens een aantal ReefLEDS worden ingeklikt.

Video (Engelstalig)