Afdrukken

 

Biosfeer 2 is een 1,27 hectare grote constructie in Oracle (Arizona) (VS), gebouwd om een gesloten ecologisch systeem na te bootsen.
Het is tussen 1987 en 1989 gebouwd door Space Biosphere Ventures, en werd in de jaren negentig gebruikt om te zien of mensen konden leven in een gesloten biosfeer, terwijl ze ook wetenschappelijke experimenten uitvoerden. Het onderzoek toonde het gebruik aan van gesloten biosferen in ruimtekolonies, en de manipulatie van een biosfeer zonder dat van de aarde te beschadigen. De naam komt van het idee dat de eerste biosfeer onze aarde is. De ca. 200 miljoen dollar voor het project kwam van een oliemiljardair.

In dit 's werelds grootste gecontroleerde omgeving voor klimaatonderzoek, kunnen wetenschappers sleutelen aan verkleinde ecosystemen door de bovenberegening uit te zetten en de thermostaat hoger te zetten om meer te weten te komen over de effecten van de opwarming van de aarde in de echte wereld.

De faciliteit heeft lang in de schaduw gestaan van haar noodlottige eerste missie in 1991 om een analoog van een zichzelf in stand houdende kolonie op een andere planeet te vestigen. Maar na wat aanpassingen en succesvolle beroemde studies, waaronder een die aantoonde dat opwarmende oceanen koralen doden, maakt het reusachtige terrarium (sinds 2011 geleid door de Universiteit van Arizona) eindelijk zijn potentieel waar als locatie voor nieuw onderzoek.