T&T 036: Zuigmond voor hevelslang - 05/10/2009 16:08 - Gepost door HE.Redactie images/logos/tips_en_trucs.jpg

 

Het verstoppen van de hevelslang door de opgezogen grindkorrels bij het afhevelen van de bodemgrond is zeer vervelend. Wanneer men van een lege doorzichtige shampofles de bodem verwijdert en men bevestigt de hevelslang aan de hals van de fles, heeft men een ideale zuigmond aan de hevelslang. Als je nu hiermee de bodemgrond afhevelt zullen er geen steentjes meer in de slang komen. De grind die mee opgezogen wordt zal in de fles terug neer dwarrelen en het vuil kan ongehinderd opgezogen worden. Dergelijk hulpmiddel wordt ook in de aquariumhandel verkocht... maar dan kost het euro's.

 

Naar de volledige lijst Tips & Trucs

 

 

Vervolg: T&T 036: Zuigmond voor hevelslang - 21/10/2010 08:33 - Gepost door Mary Wouters

Ikzelf gebruik hiervoor een klein limonadeflesje. Werkt prima en je kan het zo lang maken als je zelf wil om meer of minder zuigkracht te hebben. Met een langer flesje kun je ook dieper in de bodem duwen om het vuil eruit te halen.

Naar de volledige lijst Tips & Trucs

 

 

Vervolg: T&T 036: Zuigmond voor hevelslang - 21/10/2010 19:37 - Gepost door Mieke Van Der Straeten

Wij gebruiken hetzelfde systeem, maar Marcel heeft in de rand van het flesje 4 lange "tanden" geknipt; zo kan je probleemloos tussen de planten in de bodem woelen zonder alles plat te drukken.

Naar de volledige lijst Tips & Trucs