In deze rubriek ondersteunen wij de vakhandel.  

Persberichten met betrekking tot de aquarium- terrarium- of vijverhobby die bij de Zilverhaai toekomen, worden - al dan niet ingekort - in deze rubriek geplaatst. De redactie onthoudt zich van aanbevelingen en kommentaar en legt de verantwoording voor de teksten en daaruitvoortvloeiende effecten geheel bij de inzenders.


Enkele maanden geleden werd de planning voor 2024 van het sera merk voorgesteld (zie BN 333).

Momenteel ondergaat sera een grootschalige rebranding, waarbij niet alleen het logo maar ook de verpakkingen van de ganse productenreeks in het nieuw worden gestopt.

 


Zij hebben de basis kleuren geel en rood licht aangepast. De vak- en productwerelden krijgen nieuwe aparte kleuren, zodat men ze in de toekomst overal goed kan onderscheiden en in een oogopslag zal herkennen. Het zoetwater aquarium wordt aqua in een diepblauw. De afdeling zeewater aquaristiek wordt een marine (zeewater) in donkerblauw. Het tuinvijver assortiment in donkergroen. En last but not least, terrarium/reptielen in een bruin-aarde kleur.
Naast de kleuren vind je in de toekomst de productcategorie ook goed zichtbaar op alle verpakkingen. Zo kan men op het eerste gezicht herkennen tot welk thema het product behoort en onder welke categorie het valt.

 

 

 

Heater Constant

Volledig elektronische verwarmingselement voor het aquarium. Dankzij het platte en compacte ontwerp kunnen de verwarmers optimaal in het aquarium worden verborgen en zijn ze daarom ideaal voor nano-aquaria. De behuizing is gemaakt van onbreekbaar speciaal kunststof. De temperatuur is ingesteld op 25 °C - ideaal voor de meeste aquariumbewoners uit tropische gebieden, inclusief kempvissen (Betta splendens). Door de hoge nauwkeurigheid blijft de watertemperatuur constant en worden alle aquariumbewoners beschermd tegen ongunstige temperatuurschommelingen. Het brede, platte verwarmingselement geeft de warmte gelijkmatig en over een groot oppervlak af.
• Volledig elektronische regelverwarming voor zoet- en zeewateraquaria • Verwarmt het water tot 25 °C • Ultra-compact ontwerp - ideaal voor nano-aquaria • Breukvaste kunststof behuizing • Veilig door elektronische oververhittingsbeveiliging

Verkrijgbaar in 3 verschillende modellen voor aquaria van 10 tot 75 liter. Gezien het geringe formaat zeer geschikt voor gebruik in nano aquaria!

De Dennerle nano heater constant 35W is geschikt voor nano aquaria van 10-35 liter.
De Dennerle nano heater constant 50W is geschikt voor nano aquaria van 35-55 liter.
De Dennerle nano heater constant 75W is geschikt voor nano aquaria van 55-75 liter.

 

 

 

 

Het nieuwe voorzuiveringsapparaat “Fluval FX UVC” elimineert vrij zwevende bacteriën en algen met behulp van CCFL-technologie. Dit tast groen en troebel water aan met krachtige, DNA-vernietigende UVC-lichtemissies. Dit proces werkt zonder chemicaliën en heeft geen invloed op de nuttige bacteriekolonies die op de oppervlakken en in de bodem leven. Het voorzuiveringsapparaat “Fluval FX UVC” kan met de meegeleverde adapters op de meeste externe filtersystemen worden aangesloten en is met slechts zes watt zeer energiezuinig voor aquaria tot 1.500 liter.

Video: https://youtu.be/1RUzCTz3gSo?si=O-IEuckXrP1-pl9c

 
 
 

 

Sera zal ook in 2024 zoals bij vorige edities weer opvallend deelnemen aan de Interzoo in Neurenberg (D). Sera wil haar assortiment een nieuwe impuls geven. Het is van plan om op de volgende Interzoo (7 tot 10 mei) een volledige herlancering van het merk sera te presenteren, inclusief een herontwerp van het gehele productportfolio. De nadruk zal naar verwachting liggen op een betere zichtbaarheid in het schap en op vanzelfsprekende, moderne verpakkingsoplossingen.
 

 

  

 

De Duitse dierenwinkelketen Fressnapf, Europees marktleider en vooral gekend van dochter Maxi Zoo, zet zijn opmars verder met de overname van de Nederlandse retailer Jumper Groep. Door deze deal is Fressnapf – Maxi Zoo ondertussen in 14 Europese landen operationeel met meer dan 2.000 winkels. De acquisitie van de op één grootste petcareretailer in Nederland gebeurt met terugwerkende kracht sinds 1 januari 2023 . Fressnapf nam in 2001 al een participatie in Jumper, maar deed die later weer van de hand. Momenteel telt Jumper 47 eigen winkels, 3 franchisewinkels en 19 shop-in-shops.

 

 
 
 


Met SCUBA CONTACTLESS presenteert de Italiaanse fabrikant SICCE een serie innovatieve regelverwarmingen die contactloos kunnen worden bediend via NFC met behulp van een smartphone-app (Android en iOS9). NFC-technologie staat bekend om contactloos betalen met een bank- of creditcard.

De nieuwe serie weerspiegelt opnieuw de voortdurende inzet en het onderzoek van SICCE om de markt de meest betrouwbare precisieproducten aan te bieden. Het is het eerste technische product dat NFC-technologie voor aquaria gebruikt. De verwarmers van 50 tot 400 watt hebben een uiterst nauwkeurige thermostaat die wordt bediend via de SICCE ContrAll-app.

Zoals bij alle producten biedt SICCE een verlengde garantie tot 5 jaar na productregistratie.

Video: https://youtu.be/6azBU0-QqlU?feature=shared

aQua united GmbH
Galgheide 8
D-48291 Telgte
www.aqua-united.de
Telefon: +49 2504 8803-0
Telefax: +49 2504 8803-22

 

De nieuwe "MINOX tropic - 45 Watt" van Giesemann

Aquaria perfect in scène gezet
De nieuwe MINOX tropic is een premium LED-lamp voor veeleisende zoetwateraquaria en overtuigt door zijn elegante, ultraplatte design en indrukwekkende helderheid.

De nieuwe MINOX tropic is al uitgerust met een vooraf geconfigureerd WRGB-lichtspectrum, geoptimaliseerd voor vissen en aquariumplanten. De speciale kleursamenstelling van verschillend gekleurde LED's bestrijkt het gehele kleurenspectrum voor aquariumplanten en accentueert vooral rode, groene en blauwe tinten in het aquarium.

Ondanks het zeer lage stroomverbruik biedt de MINOX tropic optimale lichtomstandigheden, zelfs voor zwaar beplante aquaria en planten die veel licht nodig hebben.

 •      gemaakt in Duitsland
 •      Diamond Prism voor homogene, verblindingsvrije lichtverdeling
 •      W RGB LED-apparatuur
 •      5 LED-kleuren
 •      professionele mid-power LED met volledig spectrum
 •      Bestuurbaar met LED-controller
 •      3 aparte kanalen individueel regelbaar met lynk-controller
 •      premium aluminium behuizing in zilver
 •      zwart glaselement / (wit glaselement moet worden voorbereid)Gemakkelijk regelbaar
De MINOX LED-aquariumverlichting beschikt al over het optimale lichtspectrum voor de betreffende toepassing.
Voor individuele aanpassing kunnen deze eenvoudig via "plug and play" worden aangesloten op onze nieuw ontwikkelde lynk WIFI-Control Interfaces, waardoor een realistische simulatie van zonsopgangen en zonsondergangen en talrijke weersimulaties mogelijk wordt.

De drie afzonderlijke lichtgroepen zijn individueel regelbaar, zowel qua kleurkeuze als qua intensiteit. Maar ook met de nieuwe LED-controller, die over een groot display beschikt, kunnen eigen dagplannen voor natuurlijke zonsopgangen en zonsondergangen worden gemaakt.

Unieke lichtverdeling
Naast het uitgebreide kleurenspectrum biedt de nieuwe MINOX tropic een uniek lichtsysteem. De geïntegreerde Diamond Prism-optiek heeft een ruitvormige prismastructuur en garandeert zo een perfecte kleurmenging van alle kleuren en de hoogst mogelijke lichtopbrengst. Deze nieuwe lichtoptiek zorgt voor een gelijkmatige en breed verspreide verlichting met vrijwel geen lichtverlies. Tegelijkertijd vermijdt deze optiek elke verblinding bij het kijken in het aquarium.

De nieuwe MINOX tropic is spatwaterdicht en zorgt voor een constante helderheid met intelligent energiebeheer en hoogwaardige LED's. Het uitgekiende thermomanagement zorgt voor een lange levensduur van de LED. Met een enorm hoge lichtopbrengst van de witte LED van ruim 220 lumen per watt is de MINOX tropic dankzij de 24 volt technologie bijzonder energiezuinig en absoluut veilig.

Meer info: https://www.giesemann.de/licht/led

 

 

Slecht aquariumwater leidt tot vervelende problemen zoals algen, troebel water en gezondheids-problemen bij vissen, garnalen en andere bewoners. Daarom zijn er door de gerenommeerde merken zoals Tetra vloeistoffen ontwikkeld. Hiermee krijg je weer balans in je aquarium.
 

 

Tetra Vital bevordert de vitaliteit, het welzijn en de natuurlijke kleurenpracht. Tetra Vital bevat essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen uit de oorspronkelijke biotoop van de vissen, die in leidingwater ontbreken of in het aquarium worden verbruikt. Zo ontstaat een natuurgetrouwe leefomgeving waarin vissen zich thuis voelen en hun natuurlijke kleurenpracht laten zien.

 • Natuuractieve B-vitaminen zorgen voor meer vitaliteit en minder stress
 • Magnesium bevordert het welzijn en een gezonde groei
 • Panthenol verzorgt de slijmhuid
 • Jodium verhoogt de paaibereidheid en het paaisucces
 • Belangrijke sporenelementen voorkomen verschijnselen van een tekort
 • Bevordert de groei van planten en micro-organismen
 • Geschikt voor alle zoetwateraquaria

.

 

NIEUW in het gamma waterbehandelingsproducten van Aquatic Science

 

1.
Algastop: een multifunctionele algicide die vooral geschikt is voor gebruik als waterverzorgingsproduct. Het heeft 3 belangrijke eigenschappen: het is effectief tegen algen, verhoogt de transparantie van het water en produceert geen schuim.

2.
Bio-clear: verheldert snel troebel water en vermindert de biofilm op de wanden door voedingsstoffen voor te verteren, door zijn enzymatische werking en door zwevende stoffen permanent te binden.

3.
Anti Phosphate 5 liter: naast de verpakkingen van 0,5 en 1 liter is er nu ook een verpakking van 5 liter. Antifosfaat helpt om kristalhelder water te verkrijgen, algengroei te verminderen en de filterprestaties op een duurzame manier te verbeteren.

 

 

EHEIM lanceert een slimme UV-zuiveraar met wifi-bediening: de reeflexUV+e. De elektronische doorontwikkeling van het beproefde UV-zuiveraar reeflexUV.

EHEIM reeflexUV+e: Een slimme en effectieve oplossing voor ziektekiemen in het aquarium

In 2012 introduceerde EHEIM een volledig opnieuw ontworpen UV-zuiveraar - reeflexUV. Dankzij innovatieve, gepatenteerde reflectortechnologie bereikt het twee keer de efficiëntie van conventionele UV-zuiveraars. Bij de reeflexUV stroomt het water namelijk niet via omwegen langs de UV-C lamp, maar neemt een directere route. Daarnaast is er een reflector ingebouwd waardoor de straling van meerdere kanten gespiegeld door het water gaat. Op deze manier worden schadelijke kiemen (bacteriën, schimmels, virussen, andere ziekteverwekkers) en besmettelijke zwermen van visparasieten en zweefalgen in het water snel en effectief verminderd of geëlimineerd.

Met de nieuwe EHEIM reeflexUV+e is het principe van de gepatenteerde reflectortechnologie hetzelfde gebleven. Het kan echter worden bestuurd via WLAN-compatibele eindapparaten (zoals een smartphone, tablet, notebook, enz.). U kunt verschillende modi selecteren, brandtijd, tijd en pauzes bepalen en zelfs overschakelen naar de boostermodus in geval van een zware parasietenplaag. De reeflexUV+e kan worden gekoppeld met andere producten uit de EHEIM Digital-familie en kan bijvoorbeeld worden gesynchroniseerd met de aquariumverlichting. De bediening is eenvoudig en intuïtief. En als er een lamp vervangen moet worden, krijg je een bericht per e-mail. Er zijn 4 modellen voor aquaria van 300 tot 2000 liter.

 

 


De nieuwe DR. BASSLEER BIOFISH FOOD CBD van Aquarium Münster bevat ca. 0,05% CBD (cannabidiol) en andere waardevolle ingrediënten uit natuurlijke hennep. Hennep is buitengewoon voedzaam en bevat een verscheidenheid aan voedingsstoffen en vitale stoffen. Antioxiderende ingrediënten hebben een ontstekingsremmend en krampstillend effect.

CBD kan een positief effect hebben op het fysieke en psychologische welzijn.

Aquarium Münster Pahlsmeier GmbH
Galgheide 8
D-48291 Telgte
www.aquarium-munster.com
Phone: +49 2504 9304-0
Fax: +49 2504 9304-20

 

High Tec – pure prestatie: Messner® power-Tec2

De nieuwe Messner® power-Tec2 is de eerste keuze als het gaat om hogedruktoepassingen voor tuinvijvers. Deze hightech pomp is net zo geschikt voor fonteinwerking als voor gebruik in zwemvijvers. Gecertificeerd en zoals altijd met 6 jaar garantie omdat hij is voorzien van hoogwaardige componenten zoals RVS bussen, keramische lagers en keramische assen.

Pure prestaties in één oogopslag:

 • 5 prestatietypes, van 4.100 tot 14.000 liter/uur
 • Tot 8 meter afleverhoogte
 • Met sokkel voor inbouw in technische schachten voor droge opstelling
 • Duurzaamheidsbestendige motortechnologie
 • Transporteert grof vuil tot 3 mm korrelgrootte

Messner® garandeert de beschikbaarheid van reserveonderdelen voor de power-Tec2 gedurende minimaal 10 jaar. Er is geen duurzamere manier om een ​​pomp te gebruiken!