1997
Na het ontslag van Zilverhaai Beringen bij VATK in 1997 zijn de vriendschapsbanden met Skalaar Torhout blijven bestaan. Ze hebben zelfs geleid tot een hechte verbroedering tussen beide clubs. Jos Jansn (Zilverhaai Beringen) & Joris Diopere (Skalaar Torhout) lagen aan de basis van de verbroedering.  Een wederzijdse uitnodiging op het clubfeest is hiervan een logisch gevolg maar ook andere wapenfeiten zijn vermeldenswaard.

     1998
Zilverhaai Beringen maakt een busuitstap naar Brugge en brengt met het ganse gezelschap in Torhout een bezoek aan de tentoonstelling van Skalaar met een warme familiale ontvangst. Een gewaardeerde inzending van Zilverhaai Beringn ontbrak niet op voornoemde tentoonstelling.

     1999
1ste verbroederingstreffen had plaats in Beringen met een bezoek met gids aan het Mijnmuseum en afgesloten met een barbecue.

     2000
2de verbroederingstreffen ging door in Torhout.  Na een gezellige ontvangst werd een bezoek met gids gebracht aan Kasteel van Wijnendaele. Samen werd er nadien verbroederd tijdens een barbecue.

     2001
Deelname van Skalaar Torhout aan Aqua-Xpo met 5 sublieme inzendingen. Skalaar Torhout komt op bezoek met circa 70 personen. Zij krijgen allen gratis toegang.

     2002
De bestuursleden van Skalaar en Zilverhaai worden op mekaars ledenlijst gezet en ontvangen daardoor beide maandbladen.

     2003
3de verbroederingstreffen te Beringen (28 juni) met wandeling naar de mijnterril van Zolder met gids, een ‘nostalgie’-diapresentatie en een barbecue (lokaal Holywood Boys te Koersel-Beringen).

     2004
4de verbroederingstreffen te Torhout (14 augustus) met wandeling en boottocht met gids in de ‘Blankaart’ te Diksmuide (+ barbecue).

     2006
5de verbroederingstreffen te Beringen (19 augustus) wandeling met gids in de vallei van de Zwarte Beek, gratis tombola en barbecue in de Cor te Koersel.

     2007
Gezamelijk bezoek aan viskwekerij Vandeput in Zonhoven met gids op 22 september. 

     2008
6de verbroederingstreffen te Torhout (28 juni) met bezoek aan de paardenmarkt van Torhout met huifkar en gezellig samenzijn met barbecue.

     2009
Skalaar goes diamond! Skalaar Torhout viert 60-jarig bestaan met organisatie BBAT-bondsdag en tentoonstelling. Zilverhaai plaatste op deze show een toepasselijk aquarium  met 60 diamantzalmen.

     2010
Het 7de verbroederingstreffen (22 augustus) ging buiten Beringen door.  Voor de geschiedenis van 't Kamp van Beverlo en het M.K.O.K.-Museum was men uitgeweken naar de militaire terreinen van Leopoldsburg. Een amusante gamellen maaltijd in de K4 Messe paste uitermate in dit unieke treffen. 

    2012
Skalaar Torhout nodigde op zaterdag 15 september Zilverhaai Beringen uit voor het 8ste verbroederingstreffen.
Op het programma: een stadswandeling met gids in het nabije Brugge en een bezoek aan brouwerij 'De Halve Maan'. Het treffen werd afgesloten met een koud buffet te Torhout en een gezellig samenzijn. 

    2014
Voor het 9de treffen was de samenkomst om 12u op zaterdag 6 september bij een koffietafel in Brasserie De Plas in Paal-Beringen. Na een bezoek in de historische mijngebouwen van Beringen, het Mijnmuseum en de Fatih moskee werd er gezellig verbroederd in De Plas, voor, tijdens, en na een stevige maaltijd.

   2016
Verbroederingstreffen nr.10 op zaterdag 20 augustus in Oostende & Torhout. Een grondige rondleiding in de gebouwen van het VLOC  het “Vlaams Luchtvaart Opleidings Centrum” werd afgesloten met een broodjesmaaltijd. Na een bezoek aan de ‘Atlantikwall’, één van de best bewaarde delen van de beruchte Duitse verdedigingslinie in het nabije domein Raversyde werd het dagprogramma kreeg een vervolg in Torhout zelf. Een bezichtiging met inspectie van het poelenproject. Het treffen werd afgesloten met een koud buffet en een gezellig samenzijn. 

   2018
Dit jaar was het de beurt aan Zilverhaai Beringen om Skalaar Torhout uit te nodigen. Zaterdag 1 september om 11 uur waren bestuursleden en feestcomité -in totaal 36 mensen- present voor het 11de verbroederingstreffen. Na een eenvoudig ontbijt werd een geleid bezoek gebracht aan Todi, het vermaarde duikcentrum met tropische vissen. Daarna werd vijverspeciaalzaak Aqua Koi in Balen bezocht samen met de welbespraakte eigenaar Jan Pinceel. Om 18 uur mocht iedereen aanschuiven voor een heerlijke barbecue. Een fotoalbum met belevenissen van de dag is hier te bekijken.

   2022
Wegens de corona pandemie werd ook in 2020 het verbroederingstreffen in Torhout gecanceld. Skalaar Torhout heeft zaterdag 20 augustus 2022 als datum vooropgesteld om opnieuw samen te komen. Het werd een goed gevulde dag activiteit: Verwelkoming en standsrondleiding in Torhout. In Oostduinkerke een life demo 'garnalen vangen te paard in de Noordzee' nadien garnalen sorteren, koken, pellen en eten. De avontuurlijke dag werd afgesloten met een barbecue in Torhout. Een fotoreportage verscheen op de 4D-vergadering in september.

   2024
We kijken uit naar het volgende verbroederingstreffen (nr 13) dat bij Zilverhaai Beringen doorgaat en gepland is voor zaterdag  17 augustus 2024. (25 jaar verbroedering !)