Vooral omdat beginners en nieuwelingen in de club meer contact zoeken met ervaren liefhebbers zijn al in 1981 deze extra samenkomsten in het leven geroepen. Tot 1998 werden deze vergaderingen Haaien-Uurtjes genoemd. Omdat Haaien-Uurtjes in 1998 een vaste, maandelijkse afspraak werd en precies 8 dagen na elke ledenvergadering doorging, werd toen hiervoor de toepasselijke naam “Achtste Dag” gekozen.

Vanaf 2015 werden de maandelijkse vergaderingen herschikt en op een dinsdag geprogrammeerd. De algemene ledenvergadering op de 2de dinsdag van de maand en de extra maandelijkse bijeenkomst kreeg een nieuwe benaming. Aangezien die afspraken telkens doorgaan op de vierde dinsdag van de maand worden ze kortweg 4D-vergaderingen genoemd. Iedereen is hier uiteraard ook welkom.
 

De “4D-vergadering” wordt meestal aan meerdere thema’s gewijd. Iedere aanwezige kan tussendoor vrijuit een praatje slaan. Met andere woorden, deze contactavonden zijn heel los te noemen en zeer aangewezen om van mekaar te leren, en ook ideaal om elkaar beter te leren kennen. Men kan het zien als een “babbelvergadering met leestafel". Een leestafel met een ruim aanbod van professionele hobbylectuur is voor de aanwezigen beschikbaar.
De werking van de leestafel: iedereen mag op elke 4D-vergadering 2 stuks uit het lectuuraanbod (gratis) vrijblijvend mee naar huis nemen en na een maand terug meebrengen. Er is geen controle op dit systeem maar fairplay is wel gewenst. Een kleine loterij (1€-tombola) met waardevolle producten staat meestal ook op het programma.

Van de 4D-vergadering wordt ondermeer ook gebruik gemaakt om afspraken te regelen voor carpooling en clubactiviteiten voor te bereiden.  De 4D-vergadering is een uitgelezen bijeenkomst voor elke beginner en wordt steeds aangekondigd in Haaien-Echo's en op deze website in Z-Agenda.