Het hoeft niet herhaald te worden dat het bestuur enorm spitsvondig is in het bedenken en uitvoeren van ideeën om haar leden optimaal te informeren en te begeleiden bij het uitoefenen van hun hobby. Deze manier van werken is kenmerkend voor de club, en de leden ondervinden al snel de positieve kanten van aangesloten te zijn bij Zilverhaai Beringen. Doch het opvallendste kenmerk van de werking is toch wel de wederzijdse waardering tussen het bestuur en de leden.

De resultaten van het clubkampioenschap zijn zwart op wit het bewijs dat de Zilverhaaileden nogal wat inspanningen over hebben voor hun club. Geen wonder dat dit ook ten eerste, zeer secuur wordt geregistreerd en ten tweede, dit extra in de verf wordt gezet. Daarom is vroeger al gekozen om de proclamatie van het clubkampioenschap ieder jaar tijdens het clubfeest en momenteel op de BLIKvergadering te houden. Met spanning wordt dan uitgekeken naar de nieuwe kampioen en de eindstand. De overhandiging van de oorkondes is ieder jaar opnieuw een plechtig moment waarbij de wederzijdse waardering volledig tot uiting komt. De nieuwe clubkampioen wordt voor één jaar de trotse bezitter van de begeerde wisseltrofee: Kristallen druppel.
Maar de waardering is meer als er ook nog een beloning bijkomt. De eerste tien van de eindstand kunnen hun keuze maken uit de prijzenpot van aquariumbenodigdheden waarvan de totale waarde de 500 euro overschrijdt. Daarnaast zijn de resultaten van het clubkampioenschap in het verleden meermaals richtgevend geweest om bij activiteiten beloningen toe te kennen in de vorm van financiële kortingen. Bovendien is het VIP-statuut met privileges en voordelen, volledig gekoppeld aan het clubkampioenschap. Allemaal aansporingen voor een actieve deelname aan de jaarlijkse kompetitie.

Wees er van overtuigd, het bestuur waardeert en beloont u, doe dus mee aan het clubkampioenschap en tracht ook uw naam op de erelijst te krijgen.

Prijzentafel voor verdienstelijke leden 2009