vorig jaar <  naar > volgend jaar

 

 

Begin 2020 hadden we nooit kunnen denken dat een virus ons leven zou bepalen. Het jaar begon nog goed; in januari hadden we onze traditionele BLIKvergadering waar Kenny Mertens tot clubkampioen van 2019 bekroond werd en zich spontaan als bestuursassistent aanmelde.  De maand nadien gaf Kenny een mooie en leerrijke presentatie over aquariumslakken. En begin maart kwam Adam Deckers, voorzitter van onze zustervereniging Maroni Maaseik ons wat bijleren over het onderhoud van een plantenbak. Daarna dook het coronaspook op....

Louis Jansen (81), trouw lid van Zilverhaai Beringen sedert 1984, is op 17 april 2020 van ons heengegaan. Hij was al die jaren een stille en behulpzame medewerker, die onze club een warm hart toe droeg.

Verder is het voor iedereen een heel bijzonder jaar geworden, vol veranderingen en uitdagingen, ook voor onze club. Vanaf half maart lieten de overheidsmaatregelen naar aanleiding van het cornavirus Covid-19 geen clubactiviteiten meer toe. Geen samenkomsten/vergaderingen, geen beurzen, geen BBAT-bondsdag, geen Open House, geen vijverkeuring, geen zomeractivitet, geen tentoonstellingen... geen contacten. Ook de 30ste LimBeurs is er niet gekomen.

Het werd een ongezien hobbyjaar, maar het Z-bestuur was niet bij de pakken blijven zitten.
Men vergaderde online en één-en-ander werd op poten gezet:

  • De HE.Redactie selecteerde oude artikels over diverse onderwerpen voor de website.
  • Meer aandacht en inzet voor de social media o.a. de Facebook groep.
  • De vroegere Kennistest werd (gedeeltelijk) herzien en opnieuw gelanceerd op de Z-website.
  • Het quizkampioenschap kreeg een digitale aanvulling met een aquaristieke CoronaQuiz.
  • Zilverhaai Beringen nam als enige club van België deel aan de online beurs Vivarium 2020.
  • Een korte maar krachtige video-trailer werd door Filip Maes gemonteerd en gelanceerd op Vivarium 2020.
  • De maandelijkse Z-Online-Tombola werd een billijke oplossing om de maandelijkse waardebonnen van de gratis tombola te verloten.
  • De jaarkompetities van quiz- en clubkampioenschap van 2020 werden gekoppeld aan 2021.
  • Het magazine Haaien-Echo’s bleef maandelijks verschijnen en jaargang 44 werd volledig afgewerkt ondanks alle corona hindernissen.
  • Met financiële hulp van BBAT en BBAT-Limburg werd het lidgeld voor alle leden helemaal gratis verlengd naar 2021.

Gelukkig werden binnen het ledenbestand geen erge gezondheidsproblemen gemeld en hopen we dat 2021 voor iedereen een normaal jaar zal worden.

Lees hier: Het leven zoals het was bij de... Zilverhaai in 2020