Op dinsdag 14 maart 2023 (2de dinsdag v/d maand) om 19.30 uur in Ontmoetingscentrum COR, Klarinetstraat 26, 3582 Koersel-Beringen.  Iedereen welkom! Klik hier voor stratenplan etc.

'Vleesetende planten' door Guido Lurquin.
 


Voor wie nog niet heeft kennis-gemaakt met dhr. Guido Lurquin, stellen wij hem graag even voor:

Hij is geboren in 1958 te Leuven en behaalde zijn master in Nutrition. Hij werkte heel lange tijd bij een vijvergroothandel en is daarnaast ook lesgever op zelfstandige basis en verzorgt professionele opleidingen over de aanleg van vijvers en zwemvijvers. Verder heeft hij zijn kennis over vijvers en waterplanten neergeschreven in tal van magazines waaronder Aquariumwereld, het maandblad van de BBAT.
Het is kortom een man met kennis van zaken.

Als jullie iets meer willen weten over het vijvergebeuren in de breedste vorm, moeten jullie bij Guido zijn.
Hij gaf vroeger al verschillende keren een voordracht bij ons en velen herinneren zich met het animo waarmee hij deze lezingen brengt. Hij maakt er haast een “show” van.
Op deze ledenavond brengt hij iets heel speciaal: ”Vleesetende planten”. Dit soort planten spreekt tot ieders verbeelding omdat ze levende spinnetjes en andere insecten kunnen verschalken.

Vleesetende planten in huis hebben, kan heel wat voordelen bieden. Het zijn over het algemeen groene planten en ze zijn volstrekt ongevaarlijk voor de mens Welke soorten er zoal bestaan en hoe u ze moet onderhouden, dat zal Guido ons deze avond van naald tot draad uitleggen.

De traditionele programma onderdelen vullen het avondprogramma verder aan: Verwelkoming - Mededelingen v/d voorzitter - Gratis tombola - Quizvragen.