Op dinsdag 9 mei 2023 (2de dinsdag v/d maand) om 19.30 uur in Ontmoetingscentrum COR, Klarinetstraat 26, 3582 Koersel-Beringen. 

Iedereen welkom! Klik hier voor stratenplan etc.

Roger neemt ons mee naar Panama waar de Drendobates soorten en de Pumilio’s (aardbeikikker) vaak voorkomen. Hij doet ons dromen van het prachtige land waar een unieke fauna en flora voorkomen. We laten onze gastspreker zelf even zeggen wat we van de avond mogen verwachten.

Toen we in 2011 voor het eerst Panama bezochten had ik niet gedacht dat ik “op eigen kunnen” pijlgifkikkers in de natuur zou vinden.
Maar het lukte!

In 2014 waren we wel beter voorbereid. Op sommige plaatsen werd de hulp ingeroepen van gespecialiseerde gidsen. We gingen op zoek naar gifkikkers op Ancon Hill, op Taboga en in El Valle de Anton. We gingen voor het eerst naar prachtige locaties in Guna Yala en op de grens van de provincie Darien. En uiteindelijk vlogen we naar Bocas del Toro waar we verschillende eilanden met elk hun eigen soort pumilio ontdekten.

Ondertussen bezoek, ik als reisleider, geregeld het land en breng telkens opnieuw mijn medereizigers in vervoering bij de zoektocht naar de mooi gekleurde diertjes.

Tijdens de presentatie laten we je echter niet alleen kennis maken met pumilio’s. Ook Ranitomeya’s, Dendrobates, glaskikkers, verschillende soorten reptielen en Midden-Amerikaanse zoogdieren passeren de revue. En we doen zelfs een poging om een bijna uitgestorven soort op te sporen. Zullen we hem ontdekken?...
Als je dat wil weten moet je zeker naar de voorstelling komen!

Maar ik wil jullie nu al waarschuwen: als je komt kijken en luisteren en het virus krijgt je te pakken, zal je onweerstaanbaar aangezet worden om ook ter plaatse te gaan zodat je het allemaal met eigen ogen kan meemaken.
Roger Veltens

Mededelingen v/d voorzitter, de gratis tombola en vijf quizvragen behoren ook nu bij het avondprogramma van de 2D-vergadering. Tot dinsdag !