Uitnodiging: 2D-vergadering maart 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 (2de dinsdag v/d maand) om 19.30 uur in Ontmoetingscentrum COR, Klarinetstraat 26, 3582 Koersel-Beringen. Iedereen Welkom!
 

 

Deze maand brengt Ronny ons een vervolgverhaal over de goodeiden, een endemische levendbarende vissoort die nu bijna 10 jaar zijn lievelingsvis is in zijn aquariums.

Deze nieuwe voordracht is een beetje een vervolgverhaal op de voordracht van 2017 “Goodeiden, de goden onder de levendbarende vissen“.
We gaan op ontdekking in Mexico, het land van vakantie, zon en warmte of het drankje Tequila maar over de biodiversiteit wordt er zelden iets verteld en toch moeten we zeggen dat Mexico mee bovenaan de lijst staat met de hoogste biodiversiteit van de wereld.

We beginnen onze reis bij de Rio Teuchitlán in de deelstaat Jalisco, waar we verschillende soorten goodeiden terugvinden en waar projecten bestaan om deze terug te introduceren in hun vroegere habitat. We bezoeken ook een aantal mooie biotopen in de staat Michoacan en maken in Lake Patzcuaru kennis met de met uitsterven bedreigde Ambystoma dumerilii.
We zien ook wat er de laatste jaren met Mexico gebeurd is: opwarming, vervuiling, introductie van exoten...
Zoals steeds zal ook nu weer het verhaal gaan over de moeilijke overlevingskansen van de vissen, maar daarnaast wil het ook een aanzet zijn om sommige soorten eens in het aquarium te houden. Het is zeker een aanrader voor de echte aquariaan!

Oproep: iedereen moet in het aquarium periodiek planten toppen en uitdunnen . Bewaar deze en breng ze mee naar de 2D-vergadering voor de gratis tombola in ruil voor KK-punten en een extra tombola lot.