Een stuk "Seerose Frechen" stierf met Elisabeth Müller, omdat zij deze associatie lange tijd met ongelooflijke loyaliteit en liefde leidde, begeleidde en beleefde.
Toen in 1960 de "Aquarien- und Terrarienfreunde Seerose Frechen e.V." werd opgericht, was zij een van de oprichters. Van 1976 tot 2001 was zij voorzitster. Ze was ook lid of erelid van meerdere verenigingen o.a ook van BBAT. Allerlei onderscheidingen vielen haar te beurt waaronder de hoogste onderscheiding van de VDA, de gouden VDA-plaquette. Daar was ze bijzonder trots op, ze droeg het tot het einde bij elke aquariumgelegenheid! Elisabeth Müller kreeg trouwens door haar talrijke contacten in binnen- en buitenland, terecht de bijnaam "Müller Europe". Ze stierf in januari 2021 op 96-jarige leeftijd.

Bij het bestuur van Zilverhaai Beringen is er al van de jaren '80 een vriendschapsband met deze aquaristische dame. Men leerde haar destijds kennen naar aanleiding van IAS (Internationaal Aquarium Salon) tijdens promotie uitstappen in Duitsland. Ontmoetingen op de LimBeurs en tijdens de jaarlijkse BBAT-bondsdag waar zij de Duitse bond VDA (Verband Deutscher Vereine für Aquarien- und Terrarienkunde) vertegenwoordigde waren alle jaren nadien bijzonder hartelijk. Foto: Frau Müller samen met Jos Jansen, erevoorzitter Zilverhaai Beringen, tijdens de BBAT-bondsdag 2018.