De grote hagedissen zitten voor de ramen van hun terrariums klaar voor hun televisieprogramma, maar er is helaas niets op. Geen bezoekers - en dat al maandenlang! Desondanks moeten bij Reptilium de terrariums verwarmd worden, de dieren hebben voedsel nodig en de medewerkers hun salaris.

Uwe Wünstel, eigenaar van de grootste particuliere reptielentuin van Duitsland, heeft zijn financiële reserve uitgeput. JBL is al vele jaren vriendschappelijk verbonden met het Reptilium dat op maar 30 minuten met de auto van het bedrijf ligt. Bijna alle JBL terrariumproducten worden in het Reptilium getest en het vriendelijke team is ook altijd beschikbaar wanneer foto's en filmopnames moeten worden gemaakt.

Het was voor de nieuwe JBL directeur, Stella Kaltenmeier-Böhme (foto), dan ook vanzelfsprekend dat ze niet alleen producten, maar ook persoonlijk een financiële donatie zou overhandigen (5.000€). Alle JBL medewerkers kruisen de vingers dat het Reptilium snel weer open mag gaan en dat de dieren weer kunnen genieten van hun dagelijkse amusementsprogramma's.