Sinds vorige week is bij Aquazoo in Leerdam (NL) het vernieuwde Zuid-Amerika aquarium te bewonderen. De vissen hebben in deze bak hetzelfde leefklimaat als in hun eigen leefgebied in de Rio Negro (Zuid-Amerika). Een grote parelrog van 70cm lang steelt in deze bak de show. Verder zwemmen in deze bak van vier meter lang, ruim een meter diep en gevuld met ruim 4000 liter water vele cichliden rond. Waaronder pauwoogcichliden en meervallen. Verder ook nog zeer geƫmancipeerde aardeters.

Binnenkort wordt Aquazoo met Diergaarde Blijdorp (Rotterdam) een zeer bijzondere samenwerking opgestart. Blijdorp is met een kweekproject bezig van vissen die in Madagaskar worden bedreigd. Inmiddels zijn er gesprekken gaande of het mogelijk is ook in de Aqua Zoo Leerdam deze bedreigde vissoorten te plaatsen.

Aquazoo Leerdam is een permanente tentoonstelling van aquaria en terraria in de kelder van verpleeghuis Lingesteyn te Leerdam. Ze wordt onderhouden en beheerd door leden van Aquariumvereniging De Discus. De vereniging heeft sinds 2003 een vergunning als dierentuin.

De reguliere openingstijden van Aquazoo zijn: dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. Op woensdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Lingesteynplantsoen 21 in Leerdam.