TECO waarschuwt voor ontoelaatbare koelvloeistoffen
De fabrikant TECO biedt de nieuwste generatie aquariumkoelers aan die aan alle wettelijke eisen voldoen.

De op de markt verkrijgbare koelapparaten voldoen vaak niet aan de huidige wettelijke eisen.

Iedereen zal al gehoord hebben dat koelvloeistoffen CFK-vrij moeten zijn. De tegenwoordig aangeboden apparaten werken nog vaak met het milieubelastende koudemiddel R134a. De verkoop en het gebruik van dergelijke apparaten is niet toegestaan ​​in de EU. Wie dergelijke apparaten aanbiedt, riskeert boetes en aansprakelijkheid voor schade door kortsluiting of brand.

TECO kan hoogwaardige producten aanbieden met een laag verbruik, maar voldoet ook aan de strenge eisen van de nieuwe EU-gasregelgeving en CE-veiligheidseisen in vergelijking met andere concurrerende apparaten die op de markt verkrijgbaar zijn. TECO gebruikt alleen het milieuvriendelijke koudemiddel R290 en voldoet daarmee aan de huidige wettelijke eisen.

Maar niet alleen het milieu en de wetgever zijn tevreden. De voordelen van deze aggregaten zijn ook:

  • R290 is een van de beste milieuvriendelijke alternatieven voor het vorige R134a-gas
  • Verlaging van het stroomverbruik met 30% - 50% bij dezelfde koelcapaciteit
  • Bijgevolg lagere CO2-uitstoot in de atmosfeer
  • Producten van continue hoge kwaliteit, geproduceerd in de EU

Met toestellen van het Europese kwaliteitsmerk TECO ben je aan de veilige kant.

 

Naschrift (10/04/2023) ----------------------

Koelvloeistoffen die CFK's bevatten, zijn NIET verboden in aquariumkoelers.

Met betrekking tot ons persbericht van 28 april 2023 willen we duidelijk stellen: Het verbod op het CFK-houdende koelmiddel R134a heeft gevolgen voor bepaalde commerciële koelsystemen. Dit verbod geldt nog niet voor gebruik in koelers voor de aquaristiek. Er wordt echter kritiek geuit op R134a omdat het het zogenaamde broeikaseffect bevordert. De fabrikant TECO gebruikt sinds 2019 het milieuvriendelijke gas R290 (propaan) in de modellen TK150, TK500, TK1000, TK2000 en TK2000L, zoals het ook in sommige huishoudelijke koelkasten wordt gebruikt. Er zijn verschillende uitspraken over de besparing in energieverbruik. De overstap van R134a naar R290 heeft geresulteerd in een verlaging van het energieverbruik van 30-50% voor de relevante TECO-modellen, samen met andere productverbeteringen.

Aqua United GmbH
Galgheide 8
D-48291 Telgte
www.aqua-united.de