Een vrouw uit Sijsele schrok zich onlangs een hoedje toen ze haar langverwachte levering uit Duitsland opende. In de verpakking bleek niet haar bestelde accessoire voor een motor te zitten... maar zeven jonge vogelspinnen verpakt in plastic tubes.

Omdat het totaal onduidelijk is wat er is fout gelopen en omdat de vrouw de vogelspinnen niet kon houden – in ons land geldt een vergunningsplicht om dergelijke dieren te houden, mocht de vrouw dat al willen – klopte ze maar aan bij opvangcentrum SOS Reptiel in Ichtegem.

Hoe het zo fout kon lopen, is voorlopig een raadsel. “De dieren verblijven nu bij ons tot duidelijk is waar ze naartoe moeten”, zegt Mario Goes van SOS Reptiel in Ichtegem.

Twee weken houden
“Het gaat nog om jonge vogelspinnen, tussen de vier en zes maanden oud”, zegt Mario Goes van SOS Reptiel. “De dieren zijn zeker nog niet volgroeid. Daarom passen ze nu nog in die kleine plastic tubes. Dat lijkt misschien klein om hen zo te transporteren maar het is wel de beste methode. Een te grote tube maakt het voor spinnen onwennig. De tube was ook voorzien van een gevuld gedeelte voor vocht voor de dieren en een opening voor lucht. We houden de spinnen nu twee weken bij en hopen dat de eigenaar via dat Duitse bedrijf opduikt, want we gaan er wel vanuit dat iemand die dieren heeft besteld. En we hopen natuurlijk dat de vrouw nog aan haar motoraccessoire raakt.”

Jelle Houwen, Nieuwsblad