Yangtze-weekschildpad
De Yangtze-weekschildpad behoort tot de grootste zoetwaterschildpadden ter wereld. Ooit was de soort wijdverspreid in China en Vietnam, maar tegenwoordig zijn ze met uitsterven bedreigd. Er zouden zelfs nog maar enkele exemplaren overblijven en de kans is dan ook groot dat ze binnenkort niet meer zullen bestaan. Dat is te wijten aan de consumptie van hun vlees en eieren door de lokale bevolking.

Madagaskarschildpad
Dit is de zeldzaamste landschildpad ter wereld. Er leven er nog circa 300 op Madagaskar. Ze worden ernstig bedreigd door stropers. In 2013 werd 10% van de overgebleven populatie in een handtas van een stroper teruggevonden.

De yangtze-weekschildpad is een schildpad uit de familie weekschildpadden. De soort werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door John Edward Gray in 1873. Oorspronkelijk werd de wetenschappelijke naam Oscaria swinhoei gebruikt.

De madagaskarschildpad is een schildpad uit de familie landschildpadden. De soort werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Léon Vaillant in 1885. Oorspronkelijk werd de wetenschappelijke naam Testudo yniphora gebruikt.