Uitnodiging: 4D-vergadering oktober 2023

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, namelijk op 24 oktober om 19.30 uur in Ontmoetingscentum COR, Klarinetstraat 26, 3582 Koersel-Beringen. Klik hier voor stratenplan etc.
 

Onlangs kregen we van Erwin Van Agtmael een mooi voorstel voor de 4D-vergadering. We stellen dit uiteraard zeer op prijs en vroegen hem dit even uit te schrijven als introductie...lees nu:

Naar Malawi in 1995.
Samen met enkele vrienden van de Belgische Cichlidea trokken we in november 1995 naar Malawi. Onze thuisbasis aldaar was in Salima bij niemand minder dan Stuart en Esther Grant. Daar wil ik jullie op deze 4D-vergadering van oktober over vertellen en enkele beelden van boven en onder water laten zien.
De beelden… De filmpjes (nog op band) hebben in een doos gelegen op de zolder, in de kelder, in een garage, nadat ze de hoge temperaturen van Malawi hadden doorstaan. Pas dit jaar vond ik iemand die ze wou en kon digitaliseren.
 
De groep reizigers, Chris en Walter Deproost, Eddy van Gool, Rudi Valcke en ik (Erwin van Agtmael). Er was ook een Duits koppel bij.
 
Natuurlijk gingen we naar ginder om te snorkelen en te duiken. We wilden die prachtige visjes zien in hun natuurlijk  biotoop.
Overal waar we kwamen werden we altijd zeer warm ontvangen. Ze noemen Malawi niet voor niets het warme hart van Afrika. Ik hoop dat ik een beetje van ons gevoel ginder aan jullie kan over brengen.
Erwin van Agtmael.

 

De leestafel, spraakmakende video’s en de gegeerde 1€-tombola behoren eveneens tot het programma.